22 FebTillbaka efter influensan

Nu är jag tillbaka här på bloggen efter två händelserika veckor som gjort att jag av olika anledningar inte bloggat. Man kanske inte ska kalla senaste veckan för händelserik egentligen :) .  Det enda som hänt är att jag tagit mig mellan sängen och soffan och tillbaka till sängen. I måndags eftermiddag precis innan jag skulle åka hem från jobbet slog influensan till. När jag lyckades landa hemma i soffan kom febern i rasande tempo och jag frös och skakade som jag aldrig tidigare gjort. Och jag blev lättad och glad när jag tog senare på kvällen fick tag i en febertermometer och kollade tempen och såg att jag hade nästan 40 i  feber. Det låter säkert jätteknäppt. Men eftersom jag inte är van att må så där dåligt och få en massa feber och dessutom hade jag haft två hektiska helger och en helvetes vecka innan det så blev jag lite nojjig och tänkte att jag kanske hade kört slut på mig och ramlat in i väggen i ett rasande tempo. Så det var faktiskt en lättnad att konstatera att det bara var en vanlig influensa som intagit min kropp.

Jag som brukar göra lite studier på mig själv gjorde naturligtvis det även nu :) .
Denna gången handlade studien om ”matthet”
Resultat: Det handlar om olika typer av matthet. Man blir matt av influensa och man blir matt av att vara utbränd MEN den stora skillnaden är att när man är matt av influensa så känner man en stor trötthet men att det ändå faktiskt finns muskler kvar där inne någonstans. När man är utmattad vid utbrändhet känner man verkligen att det knappt finns några muskler kvar. Orsaken är ju att stressen har brutit ner musklerna.
Det här är så det känns för mig i alla fall :) .

För övrigt hade vi en jättetrevlig Stockholmsvistelse förra helgen med shopping och show av Orup på Börsen. Det känns ganska befriande att snart fylla 50 på ett sätt. Man bryr sig ju inte lika mycket om vad andra tycker och tänker.  Så jag dansade och sjöng för full hals till Stockholm, Regn hos mig och alla de andra hitsen som Orup levererade. Verkligen superkul! Och vad bra hans sjöng! Har aldrig tänkt på det tidigare.

Eftersom jag fortfarande inte kan sova ordentligt utan vaknar flera gånger badande i svett (inget mysigt, alls) så ska jag vara hemma från jobbet i morgon också. Jag har i morgon på mig att vara hemma också sedan måste jag ha läkarintyg. Och jag räknar med att jag kommer att kunna jobba på tisdag. Ytterligare en fördel med att ha influensa mot att vara utbränd är ju att man frisknar till så pass snabbt.

Ett av mina mål med att träna är ju att ha en så stark kropp som möjligt som står emot sjukdomar och lindrar de sjukdomar som jag ändå får. Kanske att jag är en bra bit på vägen där eftersom jag inte blev jättesjuk av influensan. Jag vet flera personer som blivit mycket sjukare än jag varit och till och med fått lunginflammation till följd av influensan!

Vill önska alla en trevlig vecka!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu