14 SepVarför pratar man inte om vården?

Då har man varit och gjort sin plikt och röstat. Det är viktigt att göra sin röst hörd framför allt för att se till att inte SD får någon makt. Det har inte varit något lätt beslut att välja vem man ska rösta på. Jag hade hoppats att det skulle diskuterats mera om vården i valdebatterna men inget parti har ens nämnt vården. Konstigt, tycker jag. Många sjukdomar ökar och därmed kostar samhället en massa pengar. Jag tycker att man borde satsa pengar på att försöka förebygga sjukdomar i stället. Men idag bekostas mycket av forskningen inom t ex cancer och stroke  av bidrag från det svenska folket. Helt fel tycker jag.

Jag skulle också önska att man kunde öka forskningen även kring mindre utbredda sjukomar som t ex ME. Det är så många som lider av denna sjukdom och det finns inget bot och ingen lindring.

Vi behöver också fler människor som arbetar inom vården både läkare och sjuksköterskor. Alltför långa pass medför trötta  läkare  vilket också ökar risken att felbehandla patienter.

Så även om diskussionerna som varit kring jobben och skolan är jätteviktiga så fattar jag inte varför man inte pratat mer om vården.

Nu ska jag ägna mig åt att titta på valvakorna. Det blir nog tv4. Är lite förtjust i  valexperten Markus någonting. Han är både rolig och kunnig.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu