01 MarTa en dag i taget!

Jaha! På eftermiddagen slog den till igen. Tröttheten och förkylningen efter influensan. Det börjar bli lite tjatigt nu. Nu väntar en hel lång arbetsvecka som inte kommer innehålla så mycket vila. Men jag har bestämt mig för att attackera den genom att bara ta en dag i taget. Inte tänka på nästa utan jobba på, sova på bussen och äta panodil om jag måste och lägga mig tidigt. Så hoppas jag att när helgen kommer så mår jag lite bättre.

Jag har varit dålig på att ”ta en dag i taget” den senaste tiden. Det är så mycket som snurrar i huvudet. Men jag har insett att det är när det snurrar som mest så är det extra viktigt att bara ta en dag i taget och inte hela tiden tänka på framtiden. Självklart måste man tänka på framtiden och försöka få fram någon grundplanering över vad man vill med sitt liv. Men man kan då bestämma att man tar en kort stund varje dag när man funderar på framtiden i stället för hela tiden. Det är så lätt att det blir rörigt i huvudet och att allting känns övermäktigt.

Jag känner också att det är viktigt att stanna upp och bara sitta ner och djupandas när det blir för mycket tankar i huvudet. Speciellt viktigt är det just nu när jag inte kan rensa huvudet genom träning och yoga. Min förhoppning är att jag kanske kan göra några försiktiga yogarörelser denna vecka. Däremot får jag nog skippa gymmet denna vecka också.

Så mitt motto inför veckan blir ”Ta en dag i taget och tänk inte för mycket”

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu