09 FebPlanera eller inte planera, det är frågan!

Idag var det mycket pusslande för att kunna vara med på ett möte mellan 16.00 och 16.30 och kunna gå ut med vovven i tid så att han inte skulle behöva gå med benen i kors :) . Jag åkte med 15.00 bussen hem. Kopplade snabbt upp mig mot jobbet när jag kom hem och deltog i mötet. Efter det tog jag vovven på en promenad. Sedan hann jag upp till Medley till 17:30. Hektisk dag men funkade bra med lite planering.

Jag kommer också att behöva planera en hel del till onsdagen då vi ska ha en avslutningsaktivitet för några kollegor som ska sluta. Vi ska spela badminton vilket kräver ombyteskläder. Jag kommer också att jobba hemifrån i morgon vilket innebär att jag måste ha med ryggsäcken + träningsväskan till jobbet på onsdag morgon. Eftersom jag lovat bort bilen till dottern på onsdag så måste jag släpa på allt på bussen. Vet inte hur det ska gå till :) men med en hel del planering ska det väl lösa sig på något sätt :) .

Det här med planering är jättebra på jobbet och är ett ovärderligt stöd där. Och inte alls jobbigt. MEN när det kommer till att pussla ihop saker och tider, hur man ska ta sig till olika ställen osv. Det är något som jag tycker är skitjobbigt. Jag har gjort det enda sedan min första utbrändhet. Fattar inte varför, egentligen, men jag känner bara ett stort motstånd till pusslande och farande hit och dit. Kanske att det kommer från allt mitt skjutsande av barn till diverse aktiviteter samtidigt som jag försökte hinna gå på träningspass själv också. Jag for hit och dit hela tiden. Åtminstone känns det så, så här i efterhand :)

Jag försöker attackera dessa känslor genom att ta en sak i taget, en dag i taget. Om jag vet att jag har flera sådana dagar under en vecka försöker jag att planera en dag i taget och INTE tänka på hela veckan på en gång. Då blir det övermäktigt. Det är inte så lätt alla gånger att bara ta en dag i taget. Helt plötsligt kommer jag på mig själv med att fundera på resten av veckan och hur jag ska planera den. Då blir jag direkt stressad och kan inte tänka klart :) .

Så planering är jättebra ibland och mindre bra ibland!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu