14 DecNu är det bara en vecka kvar……

Jag sitter just nu och samlar på mig en massa tips och idéer inför julgodis-bakandet som ska ske nästa hel. Har tittat först på Leilas söta jul där jag fick tips om chokladtryfflar med hallonpuré. Såg helt ljuvliga ut. Det ska jag nog testa. Chokladtryfflar är ett måste på julgodisbordet. Och knäck så klart! Sedan brukar det växla lite från år till år. Nu tittar jag på duktiga konditorer som gör desserter och en massa lyxiga lussebullar. Jag har nog gått upp flera kilo de senaste timmarna bara av att titta på allt smaskigt :) .

Nu är det bara en vecka kvar att jobba, ja förutom nästa måndag förstås då jag ska jobba också. Men det är bara en dag så det räknas inte. Det känns verkligen som det behövs lite ledighet nu. Det har varit en lång och grå höst som har varit lite upp och ner. Egentligen har det inte hänt några superjobbiga saker utan det har mer varit ett ”harvande” att ta sig igenom hösten. Lite jobbigt har det varit på jobbet där jag pendlat mellan att vantrivas mycket och att trivas ganska bra. Sedan var det ju jobbigt att bli biten av vägglöss under Kroatienresan. Kliandet var hemskt men värst var nog rädslan för att ha fått med sig vägglössen hem. Men efter några veckor kunde jag pusta ut. Vi fick inte med några husdjur hem :) .

De senaste veckorna har vi haft något nästan varje lördagskväll. Trevligt har det varit men behovet av att sova har förstås ökat massor eftersom vi inte kommit i säng förrän sent. Så också igår kväll. Då firade vi lilljul hos ett par av våra närmsta vänner. Jättemysigt med en första smak av julmat och julgodis. Ett juligt musikquiz blev det också där jag även i år var med i vinnarlaget. Det blev riktig julstämning och lite julaftonskänsla. Men den här dagen har jag ägnat mig åt att vila, sova och se på tv förutom några avbrott för att starta tvättmaskinen och sedan hänga tvätten. Sov en skön stund på eftermiddagen. Kroppen var så avslappnad så det nästan kändes som om den stannade. Säkert jättebra men lite läskig känsla.

Nu ska jag fortsätta att slappa framför tv och se om jag kan få några mer tips inför julstöket nästa helg!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu