28 AugPiggare av träning!

Den här veckan har jag kört lite hårdare med träningen. Gymmade i måndags, en rask promenad på drygt 5 km igår och 750 m simning idag.  Det stör mig lite att jag hade orkat simma mera men min rygg sa ifrån. Då är det bäst att lyssna :) .

Det jag egentligen vill säga med att jag tränat mycket är orsaen till min ökade träningsdos. Det är klart att jag vill gå ner i vikt och därmed må lite bättre. Men denna vecka har inte orsaken att träna varit vikten utan orsaken har utan tvekan varit att bli piggare. Jag har varit jättetrött varje dag denna vecka när jag suttit på bussen på väg hem. Idag var jag så trött så tårarna rann på mig för att jag gäspade så mycket. När jag kommit hem och varit på kisspromenad med vovven har jag varit helt slut. Men jag har ändå packat träningsväskan och åkt och tränat eller som igår tog på mig träningskläderna och gick en powerwalk. Jag tvingade mig till detta eftersom jag vet att jag blir piggare av träningen. Hjärnan rensas och jag tänker på ingenting utan bara är. Det är så skönt! Och jag är så glad att jag kommit till den punkten i min återhämtning att jag kan träna och bli piggare av det. Så var det ju inte första tiden efter att jag blivit utbränd. Då blev jag ju tröttare bara jag gick runt kvarteret. Den här timmen som jag tränar gör att jag återhämtar mig jättemycket och kan nästan börja på ny kula nästa morgon. Jag är inte riktigt där ännu utan nu när det är fredag imorgon så känner jag att jag är tröttare eftersom jag  jobbat en hel vecka.  Så jag återhämtar mig inte helt och hållet med träningen. Men man får ju inte glömma att de flesta andra friska människor också är trötta efter en hel veckas jobb.

Det som är viktigt är att återhämta sig när det blir helg så man inte bygger på tröttheten vecka efter vecka.Och i morgon ska jag faktiskt  jobba hemifrån för att kunna sova lite längre på morgonen och därmed återhämta mig lite extra.

Sedan är det helg och jag har inget inplanerat förutom att vara barnvakt en stund åt min lilla prinsessa! Och så hoppas jag på sol förstås :)

exercise-one-hour-a-day1

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu