15 AugLite reflektioner efter den första arbetsveckan efter semestern

Åh vad skönt det ska bli med sovmorgon i morgon bitti. Jag är fortfarande inne i semestertider på kvällarna och kommer i säng sent. Tyvärr är jag ju tvungen att vara inne i jobbtider på mornarna och gå upp när klockan ringer redan vid sex på morgonen. Det går inte riktigt ihop sig med sömnen just nu :) .

Första jobbveckan är i alla fall avklarad och jag börjar komma in i jobbet. Och det har gått bra. Men igår eftermiddag efter en hel förmiddag med möten hade jag fruktansvärt svårt att koncentrera mig på jobbet. Det pratades ganska mycket bland kollegorna runt omkring mig. Om jag är det minsta trött vid sådana tillfällen så är det helt hopplöst att få något gjort. Jag kan inte koncentrera mig. Jag anstränger mig verkligen men jag sitter mest och tomglor på dataskärmen och fattar inte alls vad jag håller på med.

Men idag har jobbat hemifrån. Ensam hemma med vovven på nya kontoret. Jag fick massor gjort. Det gick hur bra som helst att koncentrera sig, Det är verkligen ett privilegium för en före detta utbränd att ha möjligheten att kunna utföra sitt jobb hemifrån.

Det är mycket det som det handlar om för oss som varit utbrända att hitta lösningar som underlättar, som gör att vi inte blir så trötta i hjärnan. Minska ljud och intryck så gott det går och prova sig fram och se vad som funkar för just mig.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu