20 AprMin påsk!

Dags för en liten uppdatering så här mitt i påskfirandet. Ska jag vara ärlig så har det väl inte blivit så mycket påskfirande hemma hos oss. Igår hade vi lite födelsedagsfirande med grillning tillsammans med några av barnen. Alla kom och grattade mig en liten stund i alla fall innan de fortsatte med sitt.  Vi hade gjort en ny tårta som jag hittade i tidningen Buffe. Jag hade i alla fall aldrig hört talas om Dulche de leche. Men enligt döttrarna mina så finns det glass med den smaken. Det var verkligen supergott och kan varmt rekommenderas. Det var cheesecakebotten som man hällde karamelliserad  mjölk över . Sedan skivade man bananer och la ovanpå tillsammans med hallon. Skulle egentligen varit jordgubbar men nu är ju jag allergisk på det så det fick bli hallon istället. Därefter bredde man ut vispgrädde ovanpå och rev lite choklad. Snålvattnet rinner visst när jag tänker på det :) . Så gott!

Vädret har ju varit alldeles underbart! Idag har ju suttit en lång stund i solen och bara njutit! Så härligt! Igår var jag och äldsta dottern på sjukhuset och hälsade på min mamma efter lunch så det blev inte lika mycket sitta i solen då. Min mamma som varit så pigg i fredags bara en dag efter operationen var inte alls lika pigg igår. Hon hade fått en allergireaktion av smärtlindringen så nu fick någon annan sort. Hon var jättetrött och vimsig när vi var där. Idag har vi inte varit där för hon har blivit hes och fått en lunginflammation så idag har hon vilat.  Förhoppningsvis mår hon lite bättre imorgon så vi kanske kan åka dit då. Vi får se.

Imorse sov jag ända till kvart över nio. Mycket välbehövligt! Jag var riktigt trött efter gårdagen. Måste erkänna att jag sov en stund på eftermiddagen idag också. Jag pluggade i lurarna och hittade någon meditation för Deep relaxation och somnade gott under den andra meditationen. Vaknade av att den var slut och jag inte hört någonnting. Det är verkligen en genväg till att komma ner i varv snabbt att lyssna på guidade avslappnande meditationer. Efter vilan hade jag lite ny energi och envis som jag är så körde jag ett litet kort träningspass uppe i mitt yogarum. Det blev ingen yoga utan jag tog även där hjälp av youtube och hittade något bra kortare träningspass som jag körde. Även där är det de engelskspråkiga som gäller. Sökning på cardio och lose fat är superbra. sedan är det bara och välja . Finns en massa mer eller mindre bra pass.  Tack Youtube för att du finns :)

Ett par ägg får det nog bli i alla fall ikväll. Det är ju ändå påsk!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu