25 JanArtikel om utbrändhet och hjärnskador.

Jag har de senaste dagarna varit irriterad över att en del människor fortfarande tror att utbrändhet är psykologiskt och att det handlar om hur jobbigt man tycker att saker är. Jag trodde nog att jag släppt det där att försöka få människor att förstå vad det handlar om. Och det har jag nog också men ibland dyker känslan upp igen att försöka få människor i min närhet att förstå. Så var det häromdagen när jag diskuterade med en kollega. Tyvärr lyckades jag nog aldrig få honom att förstå. Och det har stört mig sedan i torsdags.

Men så idag fick jag en länk, från min kollega som också varit utbränd, till en artikel som handlar om att utbrändhet faktiskt leder till hjärnskador. Det handlar om en psykolog som gjort en doktorsavhandling om utbrändhet. Oj, vad det stämde in på mig. Det var verkligen som att läsa om sig själv. Mycket bra!! Hoppas den når ut till många människor. Jag har bidragit genom att sprida den på Facebook. Tänker också länka till artikeln här på bloggen.

Det känns verkligen skönt att åter igen få bekräftat att det verkligen är en sjukdom som man bara inte kan bli frisk ifrån genom att må psykiskt bra. Samtidigt så är det ju inte så kul att andra får veta att man har en klassad hjärnskada även om jag själv fattat det för längesedan. Så jag måste erkänna att jag faktiskt är lite, lite kluven inför detta. Får suga på detta ett tag, tror jag.

Här är länken till artikeln: Tack Östersundsposten som skriver om detta.

http://op.se/lanet/ostersund/1.2776456–det-handlar-om-verkliga-hjarnskador-

 

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu