19 JanLugnt och rogivande med ljus och shabby chic

Det första jag gör när jag kommer hem nu för tiden är att tända en massa ljus. Det blir så mysigt och ombonat och det ger faktiskt till och med lite värme. Jag känner mer och mer att jag vill ha det lugnt och fint omkring mig hemma. Det betyder inte att jag på något sätt har förvandlats till någon pedant. Det kommer aldrig att ske. Jag dör inte heller av lite hundhår på golvet. Men jag käner att jag mår bra av att ha vackra blickpunkter och en lugn färgskala i rummen som ger harmoni. Det är viktigt att få känna lugnet när man kommer hem efter en hektisk dag på jobbet.

Jag har definintivt inte alltid varit så här. Det har ändrat sig genom åren delvis beroende på min utbrändhet. När jag flyttade hemifrån och sedan bildade familj skulle man ju ha städat och fint hemma. Det var ju inte det allra lättaste med fyra barn i tät ålder. Jag plockade och plockade och plockade, allt för att det skulle se städat ut. Det hade jag fått lära mig hemifrån, att man måste ha städat och fint hemma. Vad skulle folk tycka om de såg att man inte hade städat. Så då städade jag och plockad eför att jag måste. Sedan gick jag in i väggen och fick då lära om att ta bort så många måsten som möjligt. Då blev städandet en av dom. Självklart så städade jag alltid innan vi skulle få gäster och självklart då och då annars också. Men det blev inte alls viktigt längre. Det blev nästan tvärtom. Jag tänkte: ”Hälsan är viktigast och städa gör jag om jag orkar och känner för det”.

Nu när alla barn är vuxna och flyttat hemifrån älskar jag att göra det mysig och fint här hemma. Ett av mina intressen har blivit heminredning. Shabby chic och county stile är min stil. Jag älskar de vita möblerna och de ibland lite avskavda detaljerna på viassa saker uppblandat med lite småblommiga textilier. Det är så fint och rogivande.

Så nu är jag tillbaka lite grand till städandet och plockandet men det är en stor skillnad nu och det är att jag gör det för att jag tycker om det inte för att jag måste.

1014005_10202646592824291_2109608389_n

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu