25 JunBesviken!

Jag är så besviken och ledsen på Företagshälsovården. I morse var jag hos läkaren eftersom mitt läkarintyg går ut den sista juni. Läkaren sa direkt att hon trodde att jag var redo att börja arbeta heltid. Hon tyckte att jag såg ut att må mycket bättre. Klockan 8 i morse efter en natts sömn och 20 minuters vila i väntrummet väntande på henne. Tacka sjutton för att jag såg pigg ut då! Men  jag mår mycket bättre än när jag träffade henne senast, i februari. Det funkar ju ganska bra att jobba 75% men jag känner mig definitivt inte redo att gå upp och jobba 100%. Jag behöver läka lite till. Och det tror jag att jag kommer att göra. Det har jag faktiskt trott och tagit för givet. Men läkaren sa åt mig: ”Tänk om det är ditt bästa du mår nu!” Tack för det! Ta bort hoppet för mig att bli friskare! Hon frågade också om jag varit friskare än jag är nu någon gång efter min utbrändhet. Och det har jag ju verkligen. Jag har kunnat vara social och umgås med släkt och vänner utan att bli jättetrött i huvudet. Jag har kunnat kört bil själv upp till Stockholm, arbetat där en hel dag och sedan kört bil hem igen. Det finns ju inte på kartan att jag skulle göra något sådant nu.  Jag har kunnat arbeta heltid utan att vila när jag kommer hem. Jag har kunnat städa hela huset utan att få ont i ryggen. Listan är lång över vad jag kunde göra för ett par år sedan.

Det känns faktiskt förnedrande att sitta där och inte bli trodd. Bara för att jag varit sjukskriven så länge så tycker man att jag borde kunna jobba heltid. När ska de sluta gå på Försäkringskassans regler och börja se människan istället.

Besöket slutade i alla fall med att jag blir sjukskriven en vecka till och att läkaren föreslår för FK  att jag ska arbetsträna upp till heltid. Då kan jag öka arbetstiden i min takt. Om inte det går igenom får jag ta tjänstledigt 25% . Jag tänker inte riskera att bli hemma helt igen.

Det känns skönt att jag inte mår som under min första utbrändhet när jag var livrädd för alla konstiga symptom jag hade och hade noll koll på min kropp. Då hade jag blivit helt knäckt efter ett sånt här läkarbesök. Jag hade mycket bättre stöd från den företagshälsovården som jag gick på då än den nuvarande.

Och jag tror fortfarande på att jag kommer att läka lite till och bli friskare!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu