14 MarNy fas igen!

Jag gillar verkligen att man som människa utvecklas hela tiden. Det är naturligt och man lär sig mycket om sig själv. Men ibland känns det som om det skulle vara skönt om det stod still ett tag och man bara kunde få vara i den nya fasen en stund.

Jag är verkligen på väg in i en ny fas i mitt liv just nu, på många plan. Under många, många år när barnen var växte upp var jag i stort sett bara mamma vilket jag absolut älskade och trivdes med. Och mamma är jag så klart fortfarande. Men på ett annat sätt, lite mera vid sidan av. Det är inte min huvudroll just nu. Nu är det 1,5 år sedan sista barnet flyttade hem och jag har mer och mer anpassat mig till den nya fasen där mammarollen flyttats åt sidan och jag mer och mer blivit en egen person med mera tid för mig själv. Och jag gillar det!
Jag har också alltid varit hängiven mitt jobb och lätt blivit uppfylld av mitt jobb. Och verkligen tyckt att det varit roligt att jobba. Jag är ju sådan som person att jag lätt blir uppfylld av saker och går in för det till 110 % och det har jag också gjort med mitt jobb. Att bli uppfylld av saker och alltid ge 110% är väl också en av orsakerna till mina utbrändheter :) . I och med alla förändringar på mitt jobb och tråkigheter med att så många trevliga kollegor har slutat och ska sluta så känner jag att jag är på väg in i en ny fas vad gäller jobbet också. Jag kommer alltid att göra mitt bästa på jobbet för det tycker jag är viktigt och dessutom gör jobbet mycket roligare. Jag kommer självklart också fortsätt att vara ansvarsfull gentemot jobbet. Men jag känner att jag inte på samma sätt kommer att vara ”uppfylld” av jobbet. Det kommer inte att ta upp hela min energi. Jag kommer att vara jag” på jobbet också inte bara vara mitt ”jobbjag”. Kanske lite svårt att förklara men det är så det känns och det är en ny fas för mig som jag tror kommer att vara jättebra och sund för mig både med tanke på att mina utbrändheter och överhuvud taget för mitt välmående. Är också övertygad att det kommer att vara positivt för mitt arbete på jobbet också.

När jag började detta inlägg skrev jag att det vore skönt om de olika faserna får sätta sig ett tag. Och det är klart det vore bra. Men nu när jag skrivit detta och mina tankar fått sorteras och komma ut så känns det som om jag verkligen ser fram emot denna fas och förändring att verkligen vara JAG i alla lägen.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu