05 FebHälsa på internet

Tänk vad bra det är med den nya tekniken!

Med dator eller surfplatta tillsammans med internet kan man få så mycket tröst och hjälp om man mår dåligt fysiskt eller psykiskt. Genom all information om olika sjukdomar som finns på nätet kan man lära sig mer om sin egen sjukdom. Genom de otaliga bloggar som skrivs av vanliga människor som är drabbade av fysisk eller psykisk sjukdom kan man få ta del av deras erfarenheter och få tips och idéer om hur man ska hantera sina egna problem. Genom att läsa deras bloggar känner man också att man faktiskt inte är ensam om att må dåligt och det kan faktiskt också kännas som en tröst. Själv tyckte jag framför allt att det var skönt att läsa om andra utbrända som hade precis lika konstiga symptom som jag hade, speciellt då expertisen: läkare och psykolog, trodde jag drabbats av någon neurologisk sjukdom fast jag själv var övertygad om att jag var utbränd.

Det finns också massor med olika typer av träningsvideor på nätet som är gratis. Själv brukar jag söka på ”yoga” på youtube och får då upp en rad olika yogavideos av olika svårighetsgrad och med olika fokus på vad man vill träna. Jag brukar välja de som känns bra för stunden.

På youtube hittar jag också de flesta av mina guidade meditationer. De flesta är på engelska men de brukar inte vara så svåra att följa. Det bara att välja hur lång tid man vill avsätta. Där finns korta meditationer  på ca 10 minuter och det finns långa meditationer på över en timme.

Man kan numera delta i olika kurser kring hälsa på nätet, t ex vet jag att det finns ”sömnskola” på nätet. Hörde också alldeles nyss på nyheterna att man startat chatforum för personer med ätstörningar. Det är verkligen jättepositivt! I chatforum kommer man förmodligen nå många fler personer i och med att man är mer anonym bakom en dator. Det är inte heller lika krångligt som att t ex behöva ringa och boka tid till någon klinik.

Detta är förmodligen bara början av utvecklingen av olika typer av hälsotjänster på internet. Vi kommer säkert att ganska snart både få se ytterligare chatforum inom hälsa och andra nya tjänster.

Jag ser med spänning fram mot nya tjänster inom hälsoområdet på internet. Det kommer alldeles säkert hjälpa många människor att må bättre.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu