16 DecAtt göra skillnad!

Jag är så imponerad och full av beundran för de två tjejer som startade Project Playground. En organisation som hjälper utsatta barn i Kapstaden. Jag har suttit och tittat på en dokumentär om den här organisationen. Den har bara funnits i tre år men den har redan gjort skillnad för så många barn. Helt fantastiskt!

Själv jobbar jag på med mig själv. Känns lite futtigt när man ser hur mycket de här två tjejerna har gjort för så många människor men jag kan också förlika mig med att det här är något jag måste göra för mig själv just nu för att kunna göra saker för andra. Så jag vilar så mycket jag kan på bussen till och från jobbet för att återhämta mig. Och det funkar bra. Jag kan verkligen koppla av och halvslumra på bussen. Ikväll har jag varit och tränat på gymmet. Det gick faktisk riktigt bra och jag känner att jag blivit starkare. Underbart!

Och jag har faktiskt också gjort skillnad för andra människor. Fick bevis för det idag på gymmet. Träffade min vän, som jag lärt känna på gymmet,  som är halvtidssjukskriven för utmattning. Sist jag träffade henne mådde hon inte bra och vi pratade bland annat om antidepressiv medicin. Hon sa att hon var väldigt tveksam till att börja med det men hennes läkare tyckte att hon skulle prova. Jag sa då att jag också hade väntat länge med att ta medicin men att jag till slut kände att jag var tvungen för att jag skulle börja må bättre. Idag berättade hon att hon hade funderat efter vårt samtal och pga det jag sa faktiskt bestämt sig för att börja ta antidepressiv medicin. Nu hade hon ätit i tre veckor och mådde redan mycket bättre. Jag har inte sett henne på ett tag och varit orolig för att hon blivit sämre så det var skönt att se att hon mådde mycket bättre.

Det känns bra att man kan göra skillnad i både stort och smått!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu