23 JanAndra vågen!

Jag har länge tänkt skriva om ”Andra vågen”! Det är mitt uttryck för att vi är flera som gått in i väggen för andra gången ganska nyligen. Och alla gick in i väggen första gången ungefär samtidigt. Det handlar om kollegor och andra. Någon fick en stroke i stället för utbrändhet men orsakerna är samma.Vad det beror på är jag osäker på men det kanske är så att flera med mig varit friska så länge att man släpper lite på kontrollen hur man mår och lever på som alla andra. Man glömmer bort hur viktigt det är att ta hand om sig själv. Lite skönt var det också att hela tiden slippa tänka på att man måste vila och inte göra för mycket utan bara i stället leva som alla andra.Vara frisk!  Men det kommer antagligen aldrig vi som varit utbrända kunna göra. För oss är det ju ännu viktigare att ta hand om oss. Vi kommer förmodligen alltid behöva vara på vår vakt så vi inte gör för mycket under för lång tid. Vi kommer förmodligen alltid vara känsligare för stress och för att gå på högvarv för länge. Annars hamnar vi kanske i ”Tredje vågen”! Och det vill nog ingen av oss!

Att jag bestämde mig för att skriva om ”Andra vågen” idag är faktiskt för att jag träffade en kollega idag som varit hemma några veckor under hösten för utbrändhet.  Och det var inte första gången, inte heller andra gången utan tredje gången för honom som han var sjukskriven för utbrändhet. Som tur var hade han inte gått ner sig så långt denna gång utan det räckte med 5 veckors heltidsjukskrivning och sedan halvtidsjobb. Jag hoppas verkligen inte att det blir någon tredje våg. Förhoppningsvis är han ett undantag.

Vi hade ett givande samtal och det känns verkligen jättebra att ha några kollegor som jag kan prata med och som verkligen förstår vad det handlar om att vara utbränd.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu