22 DecLite tankar kring knäcken!

Då var snöbollarna av kokos och vit choklad, ischokladen, tryfflarna och knäcken färdigkokad för i år. Vet i sjutton vad som hände med första laddningen knäck. Den blev stenhård (livsfarligt för tänderna) och inte så många som det brukar bli. Jag måste ha missat något. Kanske för lite grädde, jag vet inte. Jag tyckte nog att jag kollade noga. Men sedan jag blev utbränd igen, och även förra gången, så tror jag att jag gör rätt men det blir ändå fel. Det var lite stökigt runt omkring med tryfflar som skulle rullas och ett litet barnbarn som började bli trött. . Hur som helst så har jag precis gjort en andra sats knäck. Hoppas verkligen den blir bättre. Den har inte stelnat än så jag vet inte men den såg bättre ut. Det jag upptäckte när jag skulle ställa in grädden i kylskåpet igen var att fetthalten bara var 36% mot 40% som det är i den vanliga vispgrädden. Så det kanske berodde på det. Vi får se hur den nya knäcken blir. Såg på tv för en stund sedan en kock som gjorde kola. Hon sa att t o m vädret påverkar hur kolan blir. Tror faktiskt att det snöade när jag gjorde första satsen knäck. Måste varit därför som knäcken inte blev bra :)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu